Din istoria zorbingului


Zorbing este un sport relativ tânăr. Ideea de a urca într-o minge și du-te în jos în ea de pe munte a venit un om pe nume Zhil Ebersol (Franța) în 1973. Primul zorb era mult mai mic decât cel modern. A fost folosit ca o alternativă la snowboarding. În 90 de ani ai secolului XX Dueyn Van der Slyuys și Endryu Eykers din Noua Zeelandă îmbunătățită cu bile: au ales dimensiunea optimă și să aleagă cele mai potrivite materiale pentru construcție.Zorb modernă este o minge care este compus din două sfere de poliuretan, care umple spațiul dintre aer „perna“. Stratul de aer dintre bilele flexibile din plastic este bine amortizat, astfel încât riscul de rănire este redus. De asemenea, nu vă temeți că balonul va exploda – presiunea dintre sfere este mică.

Acest tip de activități în aer liber a fost foarte popular în Europa, precum China, Argentina, Australia, Canada, Japonia și Statele Unite ale Americii.

În prezent, există mai multe tipuri de Zorbing: Hill Zorbing (coborâre dintr-o poziție ridicată), hidro Zorbing (deal coborâre în apă interiorul mingea), Zorbing aqua (Zorbing pe suprafața apei), Zorbing zăpadă (pantă descendentă cu zăpadă).

Traseu pentru zorbing în Bukovel

Unde: coborârea pentru zorbing în Bukovel se găsește în stația inferioară a liftului № 2.
Câți: costul unei coborâri este de 50 UAH.

Contraindicații

Călărirea în zorb este interzisă pentru femeile însărcinate, pacienții cu epilepsie și pentru persoanele care se află într-o stare de intoxicare alcoolică sau narcotică. Există, de asemenea, o limită de greutate: greutatea corporală a zorbonaut nu trebuie să depășească 100 kg.