Turismul verde în Carpaţi

Tot mai des în ultimul timp, se poate auzi despre turismul verde. Dar ce vacanță această este și cum arată în realitate? Să încercăm să rezolvăm această întrebare și, pentru ca acest lucru să fie mai ușor de făcut, luăm în considerare ecoturism pe exemplul Ucrainei, care ofera turistilor acest tip de vacanţa la un pret acceptabil.

În timpul unei astfel de vacanță, turiștii, în principal, se stabilesc în conacul privat. În același timp, pentru mulți este important ca în apropiere să se afle cabane (restaurante cu preparate din bucătăria națională). A găsi astfel de conace se poate în regiunile Trabscarpatia, de asemenea, în Ivano-Frankivsk și în regiunea Lviv. Turistii identifica mai multe locuri ideale pentru turism verde – Slavske, Dragobrat și, sigur, Bukovel.

Ecoturism în Carpați – Ce se poate vedea și cu ce se ocupa?

Ucraina combină mai multe factori în dezvoltarea turismului verde: bună poziție geografică, condiţiile peisajului şi climei, și resurselor naturale. Mai ales generos înzestrat de natură regiunile vestice, de aceea motivul pentru care în prezent este larg dezvoltat eco-turismul în Carpați. Aerul curat de munte, peizajele uimitoare, izvoare tămăduitoare minerale, condiții unice pentru recreere activă și extremă de vară și de iarnă – totul este aici, în Carpați.

 În timpul iernii puteți merge la schi, sanie sau snowmobil, iar vara puteţi merge în camping, face plimbare călare sau cvadriciclu.

Satele mici din Carpați situate departe de agitația metropoliei, cultura autentică, bucătărie excelentă carpatică, ospitalitatea locuitorilor din zonă – toate condițiile ideale pentru dezvoltarea turismului verde. În plus față de natura uimitoare, Carpați au ceva să vă surprindă – peșteri, cascade, castele şi conace.

Sănătate și turismul verde

Climatoterapie și aeroterapie, combinate cu exercitii fizice moderate pot îmbunătăți sănătatea și a contribui la întărirea organismului. În Carpați, vă puteţi trece un curs de tratament cu ape minerale, iar ceaiuri de vindecare carpatice pe ierburile locale vă vor oferi o sursă de energie pentru anul următor.

Vara în munții Carpați nu este mai puțin interesant! Cu siguranta vă face placere o plimbare pe rute interesante, scăldat în cascade și lacuri de munte, precum și cucerirea cel mai înalt munte din Ucrainape – Hoverla.